Този, по- различен от традиционното тирамису, вариант е предложен от Jamie Oliver и е невероятно вкусно. Перфектно се съчетават вкусовете на маскарпоне, цитруси, шоколад и малини.
ПРОДУКТИ:
24 бр. бишкоти
150 мл. ликьор Лимончело
Сока на 2 големи портокала
500 гр. маскарпоне
200 мл. мляко
Ванилов екстрат (есенция)
4 с.л. пудра захар
Настъргана кора от половин лимон
500 гр. пресни малини
Черен шоколад за стърготини
ПРИГОТВЯНЕ:
- Бишкотите се подреждат в тавичка, поливат се с лимончелото и с портокаловия сок.
- Маскарпонето се разрежда с млякото, добавя се пудрата захар, ванилията и лимоновата кора (аз сложих и малко Cointreau /портокалов ликьор/).
- Получилият се крем се излива върху бишкотите и се оставя за няколко часа в хладилник да се стегне.
- След като се стегне върху него се нареждат малините.
- От шоколада с голям нож се настъргват стружки (това се прави като шоколада се слага на масата, подпира се с корем, ножа се държи с две ръце ( за дръжката и за острието) и с натиск се дърпа към себе си.
- Получилите се стружки се поръсват върху малините, а по желание може да се поръси и с пудра захар. Да Ви е сладко!
страхотно изглежда, а и току що гледах Джейми Оливър как го прави и се навих и аз да пробвам....предполагам само колко е вкуууусно...
ОтговорИзтриванеА къде е лимончелото и портокалите? 😂
ОтговорИзтриване