вторник, 23 август 2016 г.

КРЕМ РУЛЦА

Наскоро в интернет пространството нашумя един клип, в който приготвят един прекрасен десерт. На първо четене ми се видя, честно казано, малко невъзможно, но неотдавна видях същите рулца и при Люси. Това момиче беше моят стимул и

ето, че и аз се престраших да пробвам. Няма да скрия, че не ми се получиха от първия път, но на втория вече всичко беше перфектно, така че ето ги и моите кремести рулца! Толкова се харесаха, че вече има заявка за повторение :)!!

ПРОДУКТИ:
1 литър мляко
2 с.л. хубаво тъмно какао
70 г брашно
80 г пудинг шоколад
2 ч.ч. захар
ванилия
есенция ром
70 г краве масло
100 г черен шоколад (70%)
200 г кокосови стърготини
200 мл сладкарска сметана за разбиване
вишни/череши от сладко (изцедени от сиропа)

Веднага ще забележите, че има леки промени - допълнения към продуктите от оригинала, но това е хубавото на готвенето, че може да вкарваш нотка лично творчество :).

ПРИГОТВЯНЕ:
Тук най-важното е да се улучи гъстотата на шоколадовия крем. Той не трябва да е много мек (рядък), защото няма да може да се завият рулцата, но не трябва и да е прекалено гъст, защото пък като стегне при навиването ще се нацепва, така че трябва да улучим златната среда.
В купа смесете всички сухи съставки (какао, брашно,  пудинг,  захар).
В тавата на фурната разстелете на еднакво дебел пласт кокосовите стърготини и я оставете настрана.
В тенджера загрейте 3/4 от млякото, а останалото прибавете към сухите съставки, като бъркате, за да се получи гладка каша без бучки Добавете получилата се каша при непрекъснато бъркане към горещото мляко и варете, докато се сгъсти кремът. Ще разберете, че кремът е с точната гъстота и е готов като бъркалката оставя ясно изразени дири.
Отстранете от огъня и добавете начупения шоколад, кравето масло и есенциите и бъркайте докато се стопят шоколада и маслото, след което внимателно и на тънка струя изливайте крема върху кокоса, като се стараете да е равномерно по цялата тава. На места със сигурност ще има повече, а на други по малко, но това ще оправите с шпатулата. Внимателно, без да натискате (защото ще се вдигне от кокосовите стърготини) изравнете и приберете тавата в хладилник да престои поне 4-5 часа, за да се стегне. Когато го извадите при допир трябва да не лепне по пръста ви и леко да пружинира без да оставя отпечатък.
Вече може да подготвите и вторият крем, т.е. да разбиете сметаната. Пухкавият сметанов крем разстелете на равномерен пласт върху пласта шоколадов крем. Всичко вече е готово и следва разрязването.
Аз разделих ширината на три и срязах  три ленти, после пак на три по дължината на тавата и така получих 9 броя правоъгълници, които навих на рулца,
като в началото на всеки поставих вишнички от сладко, за да има леко кисела нотка в десерта.
Ако предпочитате рулцата да станат по-малки разделете по ширина на 4 или 5, а по дължина на 2 или 3.
Навиването на рулцата е малко пипкава работа и изисква търпение, но си заслужава.
Горещо препоръчвам да опитате този десерт и съм сигурна, че няма да съжалявате!!
Да ви е сладко!!

7 коментара:

  1. Отговори
    1. Благодаря ти, Ванка!! Заслужава си да ги направиш, Теди ще ги хареса!!
      Поздрави и на теб!!

      Изтриване
  2. Отговори
    1. Илиии, наистина са супер вкусни!! Опитай ги непременно!!
      Прегръдки, миличка и хубава вечер!!

      Изтриване
  3. I found the ridge wallet titanium
    They also have a dedicated section on each side. They have a map section for each side and used ford edge titanium can help you titanium stud earrings locate camillus titanium the best place to play the nano titanium by babyliss pro most interesting games. titanium daith jewelry

    ОтговорИзтриване