вторник, 10 април 2012 г.

Херинга на скара



Рибата е много полезна храна и трябва да да се консумира често, поради което е необходимо да се приготвя по различни начини. Предлагам ви един такъв вариант. Опитайте надявам се да ви се хареса.




ПРОДУКТИ:
2 бр. почистена херинга (може да се използва и друга риба)
1 лимон
3 ч.л.горчица мека (ако обичате по пикантно може да използвате "Дижонска")
3 с.л. светъл соев сос
чер пипер
3-4 клончета девисил
2 клончета салвия (градински чай)
3-4 клончета магданоз
сол

ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете горчицата със соевия сос, добавете сока от половин лимон, сол (имайте предвид, че соевият сос също е солен) и чер пипер по ваш вкус и разбийте добре до получаване на хомогенна смес. В подходящ съд поставете рибата и я намажете с получилата се марината от всички страни и отвътре. Завийте с домакинско фолио и оставете за около час- час и половина в хладилник да се овкуси.  Извадете и във всяка
риба поставете по две клончета девисил, 2 клончета магданоз и по едно клонче салвия и леко полейте с олио.  Завийте всяка риба с алуминиево фолио (намазано с олио) на пакетче, така че да не се отвори когато се пече и да не изтече отделилия се при печенето сос ( пакетчетата трябва да не са стегнати, защото се надуват и има опасност да се отворят). Поставете върху нагрятата скара и печете по около 10- 15 минути от  двете страна.
Поднесете с резенче лимон и чаша бира (бяло вино).
Приятен апетит и наздраве!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар