четвъртък, 18 август 2016 г.

ПИЛЕШКА СУПА С КНЕДЛИ - консоме

Това е малко по-различна пилешка супа от добре познатата ни традиционна такава и може да се третира по-скоро като консоме, от колкото като супа. Това, обаче, не значи че не е също толкова вкусна! А и видът й е изискан и е много подходяща да ви представи, ако сте поканили специални гости за обяд.

ПРОДУКТИ:
2 л пилешки бульон (може да използвате и зеленчуков)
2 моркова, нарязани на кръгчета
5-6 бр гъби (печурки)
200 г пилешко филе (бяло месо)(предполагам ще се получи добре и с обезкостено месо от бутче)
3 филии бял хляб, без коричката
100 мл сметана
1 цяло яйце + един жълтък
Сол
Черен пипер
Магданоз

ПРИГОТВЯНЕ:
Морковите се слагат в бульона и се варят на среден огън за около 10 минути.
Не използвам допълнителна мазнина, а само тази от пилешкия бульон. Ако сте го приготвили от хубаво и добре отглеждано пиле или домашно такова мазнината в бульона е напълно достатъчна за супата.
През това време пилешкото, хляба, яйцето, жълтъка,  сметаната, солта и черния пипер се поставят в блендер и се пасират до еднородна, гладка и лепкава смес. Това е сместа от която ще оформим кнедлите.
Засилва се огъня на бульона и с помощта на две лъжици се оформят кнедлите, които се пускат директно във врящия бульон.
Докато те се варят нарязваме гъбите на филийки и също ги добавяме в бульона.
Когато кнедлите изплуват на повърхността супата е готова.
Поднася се със ситно нарязан  магданоз и в добре затоплена порцеланова чаша (купичка), но и в хубава, стилна чиния е добре.







И подкрепяйки думите на Гордън Рамзи:
" За да живееш добре, трябва да се храниш добре"
ви пожелавам

ДОБЪР АПЕТИТ!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар