ПРОДУКТИ:
2 л пилешки бульон (може да използвате и зеленчуков)
2 моркова, нарязани на кръгчета
5-6 бр гъби (печурки)
200 г пилешко филе (бяло месо)(предполагам ще се получи добре и с обезкостено месо от бутче)
3 филии бял хляб, без коричката
100 мл сметана
1 цяло яйце + един жълтък
Сол
Черен пипер
Магданоз
ПРИГОТВЯНЕ:
Морковите се слагат в бульона и се варят на среден огън за около 10 минути.
През това време пилешкото, хляба, яйцето, жълтъка, сметаната, солта и черния пипер се поставят в блендер и се пасират до еднородна, гладка и лепкава смес. Това е сместа от която ще оформим кнедлите.
Засилва се огъня на бульона и с помощта на две лъжици се оформят кнедлите, които се пускат директно във врящия бульон.
Докато те се варят нарязваме гъбите на филийки и също ги добавяме в бульона.
Когато кнедлите изплуват на повърхността супата е готова.
Поднася се със ситно нарязан магданоз и в добре затоплена порцеланова чаша (купичка), но и в хубава, стилна чиния е добре.
И подкрепяйки думите на Гордън Рамзи:
" За да живееш добре, трябва да се храниш добре"
ви пожелавам
ДОБЪР АПЕТИТ!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар