В къщи много обичаме пилешки дробчета на фурна и вярвам, че няма човек дето да не знае как се приготвят и да не ги обича, но сега искам да ви предложа нещо по-различно и интересно. Не отнема много време за приготвянето, а може да разнообрази трапезата ви или да изненадате гостите си.
ПРОДУКТИ:
1 кг пилешки воденички и сърца
1 кг пилешки дробчета
4 големи глави лук нарязан
2 големи връзки зелен лук
2 връзки магданоз
2 връзки копър
5 сурови яйца
6 супени лъжици масло
3-4 яйца варени
сол
пипер
ПРИГОТВЯНЕ:
Сваряваме много добре воденичките и сърцата (те са по-твърди и е необходимо малко по-вече време за сваряването им), охлаждаме и ги нарязваме на дребно.
Дробчетата запържваме до златисто в гореща мазнина, отцеждаме и също ги нарязваме след като изстинат.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5i_g5wfVb7HtJMxAy7bMHJT34dYCgcPCtntDaiS_VdCa7n5JgmiCzRziGvUk9wbTC54LnMNt4QOdD3yXW7TFJEsrqR-WJDeQNB70i_eDcCSA64nOihO7Q8iA6LGzrYiLbhijxjoXGriA/s200/IMG_6272-2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGElrHXRD7xrytLv-rAh6sCk8Rjr0p6KEjNkUQyIZ-9YDN2LcMj2SWWnmOT4ouTLFztsV9cWo7FskC0qdp1SDuXDbUPgPzE4bCLplnl0sIalja5zMTn5_xCbw8T7jrinrdf8Hnhi2lkrI/s200/IMG_6270-2.jpg)
В същата мазнина задушаваме до златисто нарязания лук и след като е готов прибавяме нарязания зелен лук и той да се задуши до омекване.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0wDhOrLTz3eY3Y4_W7dF8giRA1Bw5kk_N2Pq3RpetzZNRs_IhXkMT5DW3kSdozjdVJ3pLYx5EKf-VGZHbkyD8G2LYgCJWxl9eZW6I4pU0GRXQfgUaPLzBqyGVbz6f8e1sZ4YBAwF-iJo/s200/IMG_6275-2.jpg)
В купа смесваме нарязаните воденички, сърца и дробчета заедно с задушения и запържен лук, нарязания копър и магданоз, сол и черен пипер на вкус.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIg9N_NDpdy3btBG3TXxj7PhvsLC0QxHkpd3KCEowVikMgvzp6xnRyCZIdOccRbDEqAnX7OV2BKBlvV1pZQiGGIAqGA9xiSJEVVO0fVeGjuNns6gxTw_yM58cCkIa94WCbjDOn6Sf4d-o/s200/IMG_6276-2.jpg)
Всичко объркваме и прибавяме разбитите с вилица яйца, след което хомогенизираме, докато се получи лепкава смес, готова за печене.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_YsMEvBjCtNwhuxdnmJCFynQ5a5HkZe2blBxXExCU3BNu1E-S6cXtAsG9aMpRRnnJWoU_1xjVCGtiyg8Md364GoYYE1ASoKblmOtJ0e3W9qknm2mAReSUUwRLdWCcTJYD4E28l6NNXnc/s200/IMG_6279-2.jpg)
В тавичка за терин (или кекс), намазана и облепена с хартия за печене изсипваме част от сместа, върху нея подреждаме целите варени яйца и отгоре изсипваме останалата част от сместа, като притискаме да се уплътни добре.
Печем в за 35-40 минути или до зачервяване на 180-190°С.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbQqzeslbK2i8Dxuh2sS1OHVl8BBQuwahkNLlGDGHx0fZfJ3ryEefPzF2fgi-4am_5bKA-crvIXvgxz3jZor3eF50EPyTdrgge1mUCMPkJSqqmdrr9PfeX7-4U8lCrj-d09eGSu1PnwaU/s200/IMG_6281-2.jpg)
Изваждаме и оставяме да се охлади напълно, за да се стегне добре, след което режем с много остър нож и поднасяме като ордьовър или като основно с подходяща гарнитура и чаша хубаво червено вино.
Приятен апетит!
Супер рецепта ! Много ми хареса ,Руми и аз съм любител на дробчета и воденички :) !
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер !
Благодаря ти Ванюшка!! Много си я обичам и аз и става за всичко, е малко е пипкава, но си заслужава да се потруди човек, като знае какво ще получи :). Поздрави и на теб и прекрасна вечер!!
Изтриване