петък, 27 януари 2012 г.

Пица от кайма


Понякога ни се иска да хапнем нещо много познато, но същевременно и по различно, за това сега може да опитате да си направите набързо една пица, но ..............от кайма.



ПРОДУКТИ:
За „блата”:
600-700 гр. кайма смес
2 бр.средно големи картофа
2 яйца
Черен пипер
Кимион
Чубрица
Олио
За гарниране:
Кетчуп
Сирене (натрошено)
Маслини (без костилки)
Кашкавал
Домат (нарязан на шайби)
Гъби (нарязани на филийки и предварително задушени в малко мазнина)
Въобще  това, което харесвате или имате в момента в хладилника :))

ПРИГОТВЯНЕ:
  • Каймата приготвяме както за пържени кюфтета – със всички подправки, като към нея прибавяме яйцата и предварително сварените и размачкани картофи. 
  • Оставяме всичко да отлежи за около половин – един час и да се овкуси. 
  • След  това разстиламе каймата в тавичка ( за това количество аз използвах тава 26 см), в която сме сложили олио и печем в предварително загрята на 180°С фурна докато се стегне и започне да се зачервяват ръбовете на „блата”. 
  • Изваждаме от фурната и гарнираме като пица с приготвените продукти, а най отгоре настъргваме кашкавала и отново поставяме във фурната и запичаме до готовност.
За да не се разпада когато режем  и сервираме пицата трябва, след като я извадим от фурната, да я оставим да  се охлади леко, по този начин каймата (блатът) се стяга и става по компактна.
Ами това е, прибавете и чаша хубава студена бира или чаша вино и вечерята ще е перфектна! Не забравяйте и приятната компания – тя е особено важна за доброто настроение!
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар