
ПРОДУКТИ:
достатъчни за 5 порции
500 гр кашкавал - настърган (може да добавите и малко ароматно твърдо сирене за повече вкус)
6 яйца
6 с. л. брашно
черен пипер
сол при нужда (понякога кашкавалът е много солен)
олио за пържене

Настържете кашкавала на едро ренде и добавете брашното, черния пипер и сол (ако е необходимо). Разбъркайте докато всяко парченце от кашкавала се оваля в брашно, след което прибавете яйцата. При желание може в сместа да добавите и накълцан магданоз.


Не ги препържвайте, след като поизстинат ще се стегнат леко.
Поднесете топли с гарнитура по ваш избор и според сезона.
Аааааа, да не забравя и чашка с питие (бира, хубаво бяло или червено вино, кой каквото предпочита :) ).

Друг също много лесен, невероятно вкусен и ефектен начин за приготвяне на паниран кашкавал видях при Пепито в Храна за мойте канибали и вече много пъти го прилагам.
Да ви е вкусно!!
Аз пък виждам този начин при теб, Руми, и със сигурност ще го приложа в нашата кухня :) Мерси за идеята!
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни! Поздрави!
Радвам се, Бени, че ще допринеса с нещичко!! Става много бързо!!
ИзтриванеХубави и наистина ПОЧИВНИ дни и за теб, миличка!!
Чудни Руми! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ванка!! И при теб гледам големи вкусотии!
ИзтриванеПоздрави и хубави почивни дни!!