вторник, 17 септември 2013 г.

Хрупкави хапки-сандвичиЕто още една закачка за предстоящото Ви парти. Правенето на тези хапки-сандвичи е толкова забавно, че задължително трябва да включите децата в процеса, те ще се захласнат от удоволствие.Приготвянето е простичко - трябва само да си направим смес за палачинки. Тук няма да давам рецепта за такава, защото съм сигурна, че няма дом в който да не се правят палачинки и да не ги обожават.
В по-дълбок съд сложете олио да загрее добре. Количеството му трябва да е такова, че да покрива формичката. Поставете формичката в горещото олио и тя да се загрее много добре, след което я топнете до половина от височината й в палачинковата смес, изчакайте секунда и я върнете в горещото олио да се изпържи. При пърженето тестото се отдела само от металната част (е по някого се налага леко да му помогнем :) ). Извадете пърженките от олиото с решетеста лъжица върху хартия да се охладят.Сега следва още по забавната част - да се декорират, е може и да ги оставите само така  - натурални, хрупкави (също са хубави).


Може да ги реализирате в два варианта -сладки (комбинирани с плодове) и солени (основата е една и съща).


Приятно занимание и вкусно похапване!!1 коментар:

  1. Колко оригинално само! За първи път виждам подобна формичка, но я какви чудесии прави. Много хубава идея, със сигурност децата са се забавлявали. :)
    Сърдечни поздрави, Руми! :)

    ОтговорИзтриване