неделя, 22 януари 2012 г.

Хрупкави пилешки крилца

Не всички обичат пилешко месо, особено крилцата. Любителите обаче знаят колко вкусни, хрупкави и ароматни са те в Kentucky Fried Chicken. В нашия град, за съжаление, няма от къде да си поръчаш такива, ето защо аз искам да ви дам една бърза и несложна рецепта за приготвяне на хрупкави и много вкусни пилешки крилца.




ПРОДУКТИ:
10-15бр. пилешки крилца
200гр. кашкавал
1пакетче (150гр.) галета
1пакетче подправка за пиле "Пикантина"
1ч.л. черен пипер (по желание)
1ч.л. лют червен пипер(по желание)
1ч.ч. олио или 125гр. разтопено краве масло (за омазняване на крилцата)

ПРИГОТВЯНЕ:
 Загряваме фурната на 220°C.
  • Тавичка, в която се събират крилцата подредени едно до друго, застиламе с хартия за печене.
  • Вкупа настъргваме кашкавала на ситно ренде (хубаво е да е по твърд, за да остане на ивички без да се слепва), изсипваме при него галетата, черния и лютия червен пипер и подправката за пиле(не се добавя сол, защото подправката и кашкавалът са достатъчно солени). Всичко разбъркваме докато се получи хомогенна смес.
    • Пристъпваме към подготовката на крилцата, които предварително сме почистили и измили. В купичка поставяме олиото (разтопеното масло- с него стават по вкусни) и всяко крилце потапяме в него, за да се омазни от всички страни, вдигаме да се отцеди и веднага го овалваме в предварително подготвената смес. Гледаме сместа да полепне от всякъде. Така обработените крилца подреждаме върху хартията в тавата едно до друго, без да ги сбиваме или да оставяме разстояние между тях.Тавата поставяме в горещата фурна на първа скара с вентилатор и печем за около 30-35 минути или до златисто.
    Получава се хрупкава коричка от разтопения кашкавал и галетата. За вкуса и аромата, който се носи в кухнята няма да говоря, ако ги пробвате сами ще го усетите. Просто са невероятни! Поднасяме с резенче лимон, подходяща за сезона гарнитура или само със студена биричка.

    4 коментара:

    1. Чудесно изглеждат,тази вечер мисля да ги направя!

      ОтговорИзтриване
      Отговори
      1. Чудесно!! Много се радвам, че ще опиташ! Чакам отзиви! Поздрави!

        Изтриване
    2. Опитах рецептата...станаха мазни и гадни

      ОтговорИзтриване
      Отговори
      1. Съжалявам, че така са се получили при вас! До сега никой, който е опитвал тези крилца не се е разочаровал.

        Изтриване