събота, 25 февруари 2012 г.

Хлебчета с овесени ядки


 Искам специално да благодаря на едно мило момиче, което ми даде рецептата за тези невероятни шведски хлебчета! Препоръчвам Ви ги горещо, защото това са най-вкусните, меки и ефирни хлебчета, които съм яла! Благодаря ти много Нийче, за страхотната рецепта! Получиха се великолепни хлебчета, които всички много харесаха!!


ПРОДУКТИ:
1 л. прясно мляко
1 ч.ч. овесени ядки
300 гр. краве масло (маргарин)
3 пакетчета  суха мая д-р Йоткер
2/3 ч.ч. захар
½ ч.л. сол
Приблизително 2 кг. брашно
Искам  да отбележа, че направих половин доза и излязоха 12 бр. хлебчета.

ПРИГОТВЯНЕ:
     - Първо овесените ядки се накисват с прясното мляко и престояват около час.
     - След това се прибавят останалите продукти и се замесва средно меко тесто, което се оставя на топло да втаса за 30-40 минути. 

     - Тестото се разделя на топки колкото малки ябълки, които се разтеглят с ръце на елипси с големината на длан и дебелина около един см.. На всяко хлебче (хлебчетата са плоски) се правят няколко нареза и се оставят отново да втасат за 30 минути (покрити с домакинско фолио).  
    - Печем хлебчетата в предварително загрята на 180˚С фурна до златист загар.

Това е цялата философия на занятието, но резултатът е великолепен.
Още веднъж благодарности, Нийче, за тази прекрасна рецепта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар