събота, 18 февруари 2012 г.

Панирани топчета от сирене


Много вкусно мезе, което може да подготвите, като заготовки (във фризера) и да извадите и изпържите при посрещане на неочаквани гости.







ПРОДУКТИ:
100 г настърган кашкавал
250 г сирене
1 яйце
Подправки (черен пипер, чубрица)

За панировката:
1 яйце
1 к.ч. галета
1 к.ч. сусам

ПРИГОТВЯНЕ:
  • Сиренето се намачква с вилица и се смесва с кашкавала и яйцето. 
  • Прибавят се подправките. Сместа  хубаво се разбърква. 
  • От нея с мокри ръце се взима и се оформят топчета. Подреждат се в подходящ съд и се прибират за 20 минути във фризер. 
  • Разбива се яйцето, а отделно  се смесват галетата и сусама. 
  • Изваждат се топчетата от фризера, потапят се в разбитото яйце, а след това се овалват в сместа от галета и сусам. 
  • Отново се връщат във фризера за 20 минути. Като се стегнат, се пържат в добре загрята мазнина до апетитен загар. 

Хрупкави и хубави са топли, но и като изстинат са подходящо мезе за бира и червено винце. 
Да Ви е вкусно!                                           

Няма коментари:

Публикуване на коментар