tag:blogger.com,1999:blog-6699531975111067541.post8991933356797626309..comments2023-09-23T11:05:37.595+03:00Comments on Румянтика в кухнята: Конфитюр от червено френско гроздеРумиhttp://www.blogger.com/profile/01577204097792205619noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-6699531975111067541.post-83410437155944542072015-09-17T15:58:15.400+03:002015-09-17T15:58:15.400+03:00Супер!! Догодина ще се пробва! Дано да има повечко...Супер!! Догодина ще се пробва! Дано да има повечко плод храстчето (за втора ще ражда)!! Моя не го прецедих и има семчици, но не е болка за умиране :).<br />Поздрави!! <br />Румиhttps://www.blogger.com/profile/01577204097792205619noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6699531975111067541.post-81489096907002003782015-09-16T22:24:54.614+03:002015-09-16T22:24:54.614+03:00Радвам се :) лесно е, затова го обичаме. 2:1 (зах...Радвам се :) лесно е, затова го обичаме. 2:1 (захар към плод) Минаваш "гроздето" през сито, добавяш към сока захарта. Тук обаче доста бъркане се пада, докато се разтвори изцяло. Ама след това слагаш в стерелизирани буркани и в хладилника. Като постои малко се сгъстява и става на желе. Нито вариш нито стерелизираш - чиста работа. Anastasia Trifonovahttps://www.blogger.com/profile/01496170302532473857noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6699531975111067541.post-56834987815248145242015-09-15T15:24:34.768+03:002015-09-15T15:24:34.768+03:00Наси, много се радвам, че си надникнала в моето ме...Наси, много се радвам, че си надникнала в моето местенце!! Заинтригува ме с твоя вариант и до година със сигурност ще пробвам и него (нали е мързелив - за предпочитане е :) )<br />Поздрави!!Румиhttps://www.blogger.com/profile/01577204097792205619noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6699531975111067541.post-27520966816057228012015-09-14T17:27:22.630+03:002015-09-14T17:27:22.630+03:00Чудесен конфитюр. Ние обаче правим мързеливия вари...Чудесен конфитюр. Ние обаче правим мързеливия вариант без варене - желе :) само сок и захар. И като постои в бурканчето се сгъстява.Anastasia Trifonovahttps://www.blogger.com/profile/01496170302532473857noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6699531975111067541.post-29092859670238423232015-07-13T12:14:58.274+03:002015-07-13T12:14:58.274+03:00Бети, и на мен много ми хареса, за разлика от прес...Бети, и на мен много ми хареса, за разлика от пресния плод :) !<br />Колкото до мярката видя ми се странна за точна рецепта (не, че и за като майка ти не съм я ползвала много пъти), но това беше първа реколта и толкова излезе :). Ти правилно казваш, че сосчето пък ще е повече, така че нищо фатално :)!<br />Поздрави, миличка и хубава седмица!!Румиhttps://www.blogger.com/profile/01577204097792205619noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6699531975111067541.post-28724887328370839562015-07-13T11:49:13.182+03:002015-07-13T11:49:13.182+03:00Гери, като плод не е такъв, по който ще умираш, но...Гери, като плод не е такъв, по който ще умираш, но на конфитюрче е супер, а като допълнение към сладоледа и чийзкейка (както казваш) е ще перфектно!!<br />Прегръдка, хубава и спорна нова седмица, миличка!!Румиhttps://www.blogger.com/profile/01577204097792205619noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6699531975111067541.post-70129271945384299972015-07-12T22:14:25.193+03:002015-07-12T22:14:25.193+03:00Обожавам този конфитюр! Мярката е странна от погле...Обожавам този конфитюр! Мярката е странна от погледа на съвремието, и ме усмихна. Сетих се, как майка ми и досега мери в някакви чинии- например- една чиния свръх, почистени вишни.....Супена казваш! :) като се замисля аз колко вида имам...знам, че не е фатално, количеството на плодовете, ако чинийката е малка, сосчето ще е повече :)Betyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6699531975111067541.post-10726129977614200142015-07-12T19:57:20.156+03:002015-07-12T19:57:20.156+03:00Май не съм опитвала от това червено богатство. :) ...Май не съм опитвала от това червено богатство. :) Много противоречиви мнения чувам за него, но така, на конфитюр, мисля, че няма да има възражения. И как си го представих да се стича върху сладолед или чийзкейк... Руми, изглежда чудесно, наистина! :)<br />Поздрави сърдечни!Gergana Lazarovahttps://www.blogger.com/profile/01934127604380151766noreply@blogger.com